Up 2 Date

Dodelijk steekincident in Pools weeshuis: één dode en meerdere gewonden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dodelijk steekincident in Pools weeshuis: één dode en meerdere gewonden

In Polen heeft zich een tragisch voorval voorgedaan in een weeshuis, waarbij een 16-jarig meisje om het leven is gekomen bij een steekincident. Nog eens negen mensen raakten gewond, maar het is niet bekend of dit allemaal kinderen zijn. Een 19-jarige verdachte is gearresteerd.

Ruzie

Het incident vond plaats in het plaatsje Tomislawice, gelegen in de regio Lódz in Polen. Volgens Poolse media was de verdachte een ex van het meisje. Ze zou hem toegelaten hebben door haar slaapkamerraam. Daar escaleerde een ruzie waarbij hij haar heeft gestoken.

Slachtoffers

Naast het meisje dat werd aangevallen, werd ook iemand die haar probeerde te helpen gestoken. Nadat de dader het gebouw verliet, viel hij ook andere mensen aan. Ongeveer een uur na het incident werd hij gearresteerd in zijn nabijgelegen woonplaats. De politie heeft verklaard dat hij nuchter was tijdens de aanhouding, maar er wordt nog wel een drugstest op hem uitgevoerd.

Psychische hulp

Het meisje is ter plekke overleden aan haar verwondingen. Vijf van de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar ze verkeren niet in levensgevaar. De overige vier gewonden zijn ter plaatse behandeld voor hun verwondingen.

Er waren dertien mensen aanwezig in het weeshuis op het moment van de aanval. Sommige kinderen ontvangen nu psychische hulp ter ondersteuning.

Ster advertentie
Ster advertentie