Up 2 Date

Kroongetuige Nabil B. wil voorlopig niet meer samenwerken met OM in zaak Taghi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kroongetuige Nabil B. wil voorlopig niet meer samenwerken met OM in zaak Taghi

Kroongetuige Nabil B. heeft zijn overeenkomst met het Openbaar Ministerie (OM) opgeschort. Hij wil voorlopig niet meer samenwerken met het OM in het Marengo-proces, omdat hij niet tevreden is over de afspraken met betrekking tot zijn veiligheid.

'Tot hier en niet verder'

Een van de advocaten van Nabil B., Onno de Jong, legt uit dat zijn cliënt "problemen ondervindt in de besprekingen met het OM die over zijn veiligheid en die van zijn gezin gaat". De kroongetuige is dermate ontevreden over die besprekingen dat hij het onverantwoord vindt om door te gaan. Daarom besluit hij voorlopig niet meer te verklaren. "B. heeft gezegd: tot hier en niet verder", aldus het De Jong.

Gevolgen?

Vandaag vindt een zitting van het Marengo-proces plaats, waar Nabil B. eigenlijk een verklaring zou afleggen. De kroongetuige kwam echter niet opdagen. De zitting gaat alsnog door, omdat de verklaringen van B. volgens het OM geen grote rol spelen. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn van het opzeggen van de samenwerking. De Jong geeft aan dat B. vindt dat het OM "nu maar aan tafel moet komen en iets moet regelen".

Ster advertentie
Ster advertentie