Up 2 Date

Koning bezoekt aanmeldcentrum Ter Apel: "Hoop dat het snel opgelost wordt"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Koning bezoekt aanmeldcentrum Ter Apel: "Hoop dat het snel opgelost wordt"

Koning Willem-Alexander en staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg hebben afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan het aanmeldcentrum in Ter Apel. Bij het bezoek spraken ze onder anderen met medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en vluchtelingen.

"Hart onder de riem steken"

De koning, die momenteel herstellende is van een longontsteking, zei na de rondleiding in het overvolle aanmeldcentrum dat de situatie in Ter Apel hem niet in de koude kleren is gaan zitten. "Ik wil alle mensen die hier zijn een hart onder de riem steken", zegt hij tegen de aanwezige media. "Ik zie ook de mensen die hier echt iets aan willen doen en ik hoop dat het zo snel mogelijk opgelost wordt."

Niet de eerste keer

Het is de tweede keer dat koning Willem-Alexander werd rondgeleid in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In 2016 bracht hij ook al een werkbezoek aan de opvanglocatie tijdens de Europese Vluchtelingencrisis.

Opvangplekken voor iedereen

Afgelopen zondag maakte het COA bekend dat vluchtelingen voor het eerst niet noodgedwongen buiten het aanmeldcentrum hoefden te slapen. De organisatie meldde dat er in totaal bijna 500 opvangplekken waren gevonden voor mensen die buiten aan het wachten waren. Wel sliepen er nog enkele mensen buiten die daar zelf voor kozen.

Ster advertentie
Ster advertentie