Up 2 Date

Franse seriemoordenaar uit Netfix-serie 'The Serpent' komt na twintig jaar weer vrij

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Franse seriemoordenaar uit Netfix-serie 'The Serpent' komt na twintig jaar weer vrij

De beruchte Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj komt na bijna twintig jaar weer vrij. Sobhraj, die inmiddels 78 jaar oud is, zat sinds 2003 vast in Nepal en is weer op vrije voeten vanwege gezondheidsredenen.

Moorden in Zuidoost-Azië

Sobhraj was verantwoordelijk voor een reeks moorden in verschillende landen in Zuidoost-Azië en had het voornamelijk gemunt op toeristen. De Fransman is veroordeeld voor twaalf moorden, maar mogelijk waren dat er zo'n dertig. Hij verdronk of vergiftigde zijn slachtoffers en stak ze vervolgens in brand. Na de moord op een Nederlands koppel kwam de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg hem op het spoor. Knippenberg wist het verband te leggen met een aantal andere moorden in andere landen.

Veroordeeld voor twaalf moorden

Sobhraj werd in India veroordeeld voor twaalf moorden en zat daar sinds 1976 in de gevangenis. In 1985 wist hij te ontsnappen, maar na korte tijd werd hij weer gearresteerd. In 1997 zat zijn celstraf er weer op, waarna hij naar Frankrijk verhuisde. Daar leefde hij als bekendheid en gaf hij vele tv-interviews. In 2003 keerde hij terug naar Nepal waar hij werd opgepakt voor moorden uit de jaren '70 waar hij nog niet voor was berecht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Serpent

De meedogenloze seriemoordenaar is bij de meeste mensen vooral bekend als 'The Serpent'. Dat komt voornamelijk vanwege de populaire, gelijknamige Netflix-serie, die begin vorig jaar uitkwam en gebaseerd is op zijn leven. Sobhraj kreeg zijn bijnaam omdat hij erg bedrieglijk was en lange tijd uit handen bleef van justitie.

Ster advertentie
Ster advertentie