Up 2 Date

5k losgeld gevraagd na ontvoering van Nederlandse toerist (23)

foto: Prensa Libre
  1. Newschevron right
  2. 5k losgeld gevraagd na ontvoering van Nederlandse toerist (23)


Een Nederlandse toerist (23) is vanuit een nachtclub ontvoerd in Antigua Guatemala. De jonge man moest zijn eigen familie telefonisch inlichten en melden dat ze vijfduizend euro losgeld moesten betalen. De Guatemalteekse politie handelde snel. Drie criminelen werden opgepakt en de jonge man werd gered.

Ontvoering

De toerist was zaterdag in de nachtclub La Perrera in Ciudad Vieja (de oude stad) in Sacatepéquez. De Nederlander was hier met vrienden op een afterparty toen hij rond vijf uur opeens nergens meer te bekennen was. Zijn vrienden konden hem telefonisch niet meer bereiken en na een tijdje werd het duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand was. Hij is tegen zijn wil meegenomen en moest zijn ouders opbellen met de boodschap dat zij vijfduizend euro losgeld moesten betalen als ze hun zoon nog terug wilden zien. De vrienden hadden kort hierna contact met de familie en namen daarna meteen contact op met de lokale politie. Dit meldt Prensa Libre.

Arrestatie

De politie handelde snel en voerde een zoek- en reddingsactie uit. Ze kwamen erachter dat de toerist was meegenomen in een rode Hyundai. Deze werd getraceerd en de politie was snel ter plaatse. Drie verdachten, twee van 21 jaar en een 23 jaar, zijn gearresteerd en in afwachting van hun proces. De Nederlander is daarna weer herenigd met zijn vrienden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie