Up 2 Date

Twee van vier in Mexico ontvoerde Amerikaanse toeristen dood teruggevonden

foto: YouTube: Inside Edition
  1. Newschevron right
  2. Twee van vier in Mexico ontvoerde Amerikaanse toeristen dood teruggevonden

Twee van de vier Amerikaanse toeristen die afgelopen vrijdag werden ontvoerd in Mexico zijn dood teruggevonden. De overige twee toeristen zijn nog in leven, maar één van hen is gewond, zegt de gouverneur van de Mexicaanse staat Tamaulipas.

Vuurgevecht tussen bendes

De Amerikanen werden kort nadat ze de grens overstaken vanuit de VS ontvoerd in de stad Matamoros. Ze kwamen terecht in een vuurgevecht tussen rivaliserende drugsbendes en werden hardhandig in een pick-uptruck gestopt door zwaarbewapende mannen. Tijdens het bendegeweld kwam ook een onschuldige omstander om het leven.

Medische zorg

De Amerikaanse vriendengroep was via de staat Texas naar Mexico gereden voor medische zorg. Volgens de zus van één van de mannen zou een vriend van haar broer een buikwandcorrectie ondergaan en waren ze meegegaan om hem te begeleiden en elkaar af te wisselen achter het stuur, zo meldt de NOS na berichtgeving van AP. "Ze waren zich bewust van de gevaren in Mexico en mijn broer had bedenkingen bij de trip. Hij bleef maar zeggen dat ze niet moesten gaan", aldus de vrouw

Aangereden door andere auto

Een vrouw die getuige was van het vuurgevecht zegt dat de auto van de Amerikanen werd aangereden door een andere auto, waarop het geweld uitbarstte. "Plotseling stonden ze voor ons. Ik raakte in shock en er was niemand die toeterde of ook maar bewoog. Ze moeten allemaal hebben gedacht: als we bewegen, dan zien ze ons en schieten ze misschien wel op ons."

Bendegeweld

De grensplaats Matamoros staat bekend om het vele bendegeweld dat er plaatsvindt. In de staat Tamaulipas zijn door de jaren heen duizenden mensen verdwenen als gevolg van het geweld. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken roept mensen op niet naar het gebied te reizen, maar veel Amerikanen gaan er alsnog naartoe om te shoppen, familie te bezoeken of voor medische zorg.

Ster advertentie
Ster advertentie