Up 2 Date

Brandweer bekogeld met vuurwerk in Veen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Brandweer bekogeld met vuurwerk in Veen

In het Brabantse dorp Veen was het vannacht opnieuw onrustig. Brandweerlieden die een autobrand kwamen blussen werden met vuurwerk bekogeld.

vuurwerk-aanval

Tientallen dorpsbewoners kwamen in Veen samen om kerst te vieren. Op sociale media verschenen beelden van de vaste plek op de Witboomstaart waar tientallen mensen dicht bij elkaar staan te dansen en te springen. Op de achtergrond is harde muziek te horen. Op kerstavond gingen vier sloopauto's in vlammen op. Toen brandweerlieden de autobrand kwamen blussen, werden zij bekogeld met vuurwerk. Ook kwam er vuurwerk onder een brandweerwagen terecht, waarna werd besloten om het blussen te staken en terug te keren naar de kazerne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Dit tuig heeft geen enkel ontzag voor regels en gezag"

Maarten Brink

Al jaren onrustig

Het is al jarenlang rond de jaarwisseling onrustig in Veen. In 2013 werden er 100 arrestaties verricht van mensen die zich tegen de politie en de brandweer hadden gekeerd toen die op autobranden afkwamen. Maarten Brink van politievakbond ACP is niet blij met de aanhoudende onrust in Veen: "Dit tuig heeft geen enkel ontzag voor regels en gezag. Zij doen waar ze zelf zin in hebben en vertonen ieder jaar weer crimineel gedrag, waardoor politie en brandweer zwaar in moeten zetten", zegt de politieman. "Compleet idioot en verwerpelijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie