Up 2 Date

Je mag straks niet meer roken op het terras van McDonald's

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Je mag straks niet meer roken op het terras van McDonald's

Je mag straks buiten bij McDonald's geen sigaretje meer opsteken nadat je een burger hebt gegeten. De fastfoodketen gaat namelijk nog voor het eind van de zomer alle terrassen van Nederlandse vestigingen rookvrij maken. Naar eigen zeggen zijn ze de eerste horecagelegenheid die dit doet.

Rookvrije omgeving

"We zijn een familierestaurant, waar iedereen straks ook op het terras optimaal kan genieten van onze producten, zonder last te hebben van rook", aldus McDonald's in een verklaring. De keten speelt hiermee ook in op het recht dat medewerkers vanaf dit jaar hebben op een rookvrije werkomgeving.

De ongeveer 200 McDonald's-terrassen zullen de komende tijd allemaal een stoeptegel krijgen van de organisatie Rookvrije Generatie, een samenwerking tussen de Hartstichting, het KWF en het Longfonds. Zij willen dat ieder kind dat vanaf nu wordt geboren rookvrij kan opgroeien.

Nationaal Preventieakkoord

De overheid wil in 2040 een rookvrije generatie realiseren waarbij nog maar 5 procent van de Nederlanders rookt. Dat is vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord. Een van de bijbehorende doelen is dat elk jaar 50 procent van de rokers een serieuze stoppoging moet doen.

Bij dat Nationaal Preventieakkoord horen verschillende maatregelen, zoals het duurder maken van sigaretten, het verbieden van rookruimtes en het verbergen van tabaksproducten in winkels.

Ster advertentie
Ster advertentie