Up 2 Date

6-jarig jongetje neergestoken in Chicago vanwege Palestijnse afkomst

foto: CAIR
  1. Newschevron right
  2. 6-jarig jongetje neergestoken in Chicago vanwege Palestijnse afkomst

In Chicago is een 6-jarig jongetje doodgestoken vanwege zijn Palestijnse afkomst. Zijn moeder raakte ook gewond en is tien keer gestoken tijdens het voorval. De dader is hun 71-jarige huisbaas, die de aanval van Hamas op Israël als motief zou hebben.

26 keer neergestoken

De dader heeft aan de politie toegegeven dat hij de moeder en zoon heeft aangevallen vanwege hun Palestijnse afkomst en religie. "We hebben vastgesteld dat beide slachtoffers van deze brute aanval het doelwit waren van de verdachte, omdat ze moslim zijn en vanwege het conflict in het Midden-Oosten tussen Hamas en Israël", liet de politie weten. Het jongetje overleed in het ziekenhuis, nadat hij 26 keer werd gestoken met een mes. Zijn moeder werd tien keer met hetzelfde mes gestoken, maar overleefde de aanval.

De 71-jarige dader zou aanvankelijk tegen de moeder "jullie moslims moeten sterven" hebben geschreeuwd. Hij zou als eerst geklopt hebben op haar deur, waarna hij haar probeerde te wurgen. Uiteindelijk viel hij haar aan met een mes en sloot zij zichzelf op in de badkamer om de hulpdiensten te bellen. Toen ze naar buiten liep, kwam ze erachter dat haar zoon was neergestoken.

Joe Biden reageert

De dader werd na het incident zittend op de grond aangetroffen in de woning en wordt verdacht van moord met voorbedachten rade. De aanval trok veel aandacht en ook president Joe Biden heeft gereageerd op de afschuwelijke daad. "Deze gruwelijke daad van haat hoort niet thuis in Amerika en is in strijd met onze fundamentele waarden: vrijheid van angst voor hoe we bidden, wat we geloven en wie we zijn", liet Biden in een officiële verklaring weten.

Ster advertentie
Ster advertentie