Up 2 Date

Biden wil voorganger Trump toegang tot geheime informatie ontnemen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Biden wil voorganger Trump toegang tot geheime informatie ontnemen

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden wil niet dat zijn voorganger Donald Trump toegang blijft behouden tot geheime informatie, wat in de Verenigde Staten wel gebruikelijk is.

"Grillige gedrag"

In een interview op tv-zender CBS News zei Biden dat hij Trump geen toegang wil geven tot de inhoud van inlichtingenbriefings, vanwege zijn "grillige gedrag". In de VS is het gebruikelijk dat oud-presidenten ook na hun vertrek uit het Witte Huis af en toe op de hoogte worden gehouden door de inlichtingendiensten. Daarvoor is wel toestemming van de zittende president nodig, en die toestemming wil Biden hem dus niet geven.

Quote

Wat voor impact heeft hij nou, behalve dat hij misschien per ongeluk zijn mond voorbij praat"

Joe Biden

Niet nodig

"Ik denk gewoon dat het niet nodig is om hem die inlichtingenbriefings te geven. Wat is de waarde daarvan? Wat voor impact heeft hij nou, behalve dat hij misschien per ongeluk zijn mond voorbij praat", aldus Biden in het interview met CBS News. Volgens Amerikaanse media zou Trump tijdens zijn presidentschap nauwelijks interesse hebben getoond in de inhoud van de inlichtingenbriefings, terwijl ze bij Biden bijna dagelijks op de openbare agenda staan.

Ster advertentie
Ster advertentie