Up 2 Date

Ook YouTube schorst Trump

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ook YouTube schorst Trump

Na schorsingen van Twitter, Facebook en Instagram is Donald Trump nu ook door YouTube geschorst. De Amerikaanse president kan minimaal een week lang geen nieuwe video's op zijn YouTube-kanaal plaatsen, omdat hij de regels van het platform zou hebben overtreden.

Aanzetten tot geweld

Dat maakt YouTube woensdag bekend op Twitter. "Het kanaal heeft nu een eerste waarschuwing gekregen en kan daarom minimaal zeven dagen geen nieuwe video's uploaden", schrijft YouTube, dat de schorsing na een week nog kan verlengen. Het platform haalde een recent geplaatste video offline waarin zou worden aangezet tot geweld. Het is nog onbekend om welke video dit gaat en wat Trump in de video zou hebben gezegd. Daarnaast werden ook twee video's van het YouTube-kanaal van het Witte Huis gehaald, omdat ze de huisregels overtraden. Verder worden ook nog reacties onder video's van Trump uitgeschakeld vanwege 'bezorgdheid over geweld'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste waarschuwing

YouTube, een van de meest bezochte websites ter wereld, heeft nu een eerste waarschuwing gegeven. Een volgende waarschuwing betekent een schorsing van twee weken en een derde waarschuwing betekent het einde van een account. Het platform verwijderde eerder al video's van Trump waarin hij ongefundeerde claims over verkiezingsfraude aanhield. Eerder schorsten Facebook en Instagram de accounts van Trump in ieder geval tot na de inauguratie van nieuwe president Joe Biden op 20 januari. Twitter schorste het account van Trump permanent.

Ster advertentie
Ster advertentie