Naar homepage
Up 2 Date

Franse organisator illegaal dansfeest vast op verdenking in gevaar brengen levens

bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. Franse organisator illegaal dansfeest vast op verdenking in gevaar brengen levens

Een 22-jarige Fransman die ervan wordt verdacht een van de organisatoren te zijn van een enorm illegaal feest dat plaatsvond rond de jaarwisseling, is aangehouden. Dat meldt de openbare aanklager van het Franse Rennes. Het feest, dat werd gehouden in het Franse plaatsje Lieuron, duurde meerdere dagen en trok ruim 2500 bezoekers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdacht

De 22-jarige man, een vrachtwagenchauffeur uit het Bretonse dorpje Iffendic, wordt er volgens de openbaar aanklager uit Rennes van verdacht de levens van de 2500 feestvierders in gevaar te hebben gebracht. Daarnaast wordt hem vandalisme, het onrechtmatig organiseren van een demonstratie, de illegale verkoop van drank en betrokkenheid bij drugsverkoop ten laste gelegd.

Volgens de advocaat van de verdachte ontkent hij lid te zijn geweest van de organisatie van het feest. Hij zou alleen oproepen om naar het feest te komen verstuurd hebben uit enthousiasme.

Feest na twee dagen beëindigd

De enorme illegale raveparty begon op Oudjaarsdag. De politie ontdekte die middag dat het feest werd gehouden in een ongebruikte hangar, maar kon toen geen actie ondernemen. Toen agenten wilden ingrijpen, werden ze tegengehouden door feestvierders die met stenen en flessen gooiden.

Het feest werd pas zaterdagochtend 2 januari om 07:00 uur beëindigd. De politie pakte toen twee mensen op die mogelijk betrokken waren bij de organisatie. Daarnaast werden meer dan duizend bezoekers beboet voor het overtreden van de coronaregels,

Ster advertentie
Ster advertentie