Up 2 Date

Tieners 13 en 14 beroofd bij nepdeal voor illegaal vuurwerk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tieners 13 en 14 beroofd bij nepdeal voor illegaal vuurwerk

Oud en nieuw zal er dit jaar door het vuurwerkverbod, dat vanaf 1 december geldt, even heel anders uit gaan zien. Toch proberen veel jongeren illegaal aan vuurwerk te komen, vaak verkocht via advertenties op sociale media. Voor vier jongeren in de Amersfoortse wijk Vathorst liep dat niet goed af toen zij door twee leeftijdsgenoten werden beroofd.

Instagramadvertentie

In dit geval werd er illegale vuurwerk te koop aangeboden via Instagram. Enkele tieners hapten toe en maakten een afspraak met de verkopers. Eenmaal aangekomen op de afgesproken locatie in Vathorst werden zij beroofd. Een 13-jarige jongen werd op donderdag 19 november rond 17.00 uur beroofd, op vrijdag 20 november om 15.00 uur werd een 14-jarige jongen beroofd, en op vrijdag 14 december twee jongens van 13 en 14 jaar.

Lopend onderzoek

Na onderzoek van de politie zijn twee Amersfoortse jongens van 13 en 14 jaar vlak voor kerst aangehouden. De twee zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze zijn geschorst in afwachting van de zaak. Het politieonderzoek loopt nog wel door naar de betrokkenheid van de twee verdachten bij drie incidenten.

Ster advertentie
Ster advertentie