Up 2 Date

Nationaal aftelmoment gaat toch door met speciale 'vuurwerkshow'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nationaal aftelmoment gaat toch door met speciale 'vuurwerkshow'

Het leek even niet meer door te gaan, maar ook dit jaar kunnen we gewoon weer genieten van het nationale aftelmoment tijdens oud en nieuw. Deze keer op een andere locatie, namelijk de Johan Cruijff ArenA. Aangezien we dit jaar geen vuurwerk mogen afsteken, is dit in ieder geval een kleine troost.

Museumplein afgelast

Normaal gesproken zou het aftelmoment dit jaar op het Museumplein in Amsterdam plaatsvinden. Afgelopen week zette burgemeester Halsema - in overleg met minister Grapperhaus - echter nog een streep door het evenement. Hoewel het niet de bedoeling was om echt vuurwerk af te steken, werd er gevreesd dat er toch te veel publiek op af zou komen.

Elektronisch vuurwerk

Nu is toch gekozen om de 'vuurwerkshow' door te laten gaan en het nieuwe jaar in te luiden door middel van elektronisch vuurwerk. De gemeente Amsterdam beschrijft het als "daverende knallen met daarbij explosies van licht". De Johan Cruijff ArenA zal in 'vuur en vlam' gezet worden door honderden lampen en lasers. Doordat de ArenA kan worden afgesloten voor publiek, is het toch mogelijk om het evenement door te laten gaan.

Het aftelmoment is tussen 23.50 uur en 00.10 uur live te volgen op NPO1 en NPO2.

Ster advertentie
Ster advertentie