Up 2 Date

Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amstelveen wil straat vernoemen naar Peter R. de Vries

Locoburgemeester en wethouder Herbert Raat (VVD) heeft bekendgemaakt dat gemeente Amstelveen een straat wil vernoemen naar Peter R. de Vries. Inmiddels is er een verzoek ingediend.

Opgegroeid in Amstelveen

De misdaadjournalist werd geboren in Aalsmeer maar groeide op in Amstelveen. "Peter R. de Vries heeft lang in Amstelveen gewoond: we kenden hem en hij groeide hier op. Dat hij een bijzondere inwoner was, hoef ik niet uit te leggen", vertelt Herbert Raat aan AmstelveenZ. De gemeente staat er dan ook zeker voor open om een straat naar hem te vernoemen.

Monument

Broer Wouter de Vries riep al eerder burgemeester Femke Halsema op om een straat naar de misdaadverslaggever te vernoemen. "Gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam", zei hij vrijdagavond in de talkshow Humberto Tan. Bij een straatnaam wil Wouter het niet laten, want hij hoopt ook op een monument. "Ikzelf zit niet te wachten op een standbeeld van m’n broer, maar ik zit wel te wachten op een monument van Peter R. de Vries", vertelde hij. "Dat moet een monument zijn waarbij we als maatschappij stilstaan. Een soort monument waar je terugdenkt aan iets, maar ook vooruitkijkt."

Overleden

Peter R. de Vries overleed op 15 juli in een ziekenhuis in Amsterdam. Een week eerder werd hij in het centrum van Amsterdam neergeschoten na een optreden in RTL Boulevard.

Ster advertentie
Ster advertentie