Up 2 Date

'Geen verband tussen incident met zwartrijdende passagiers en overlijden conducteur'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Geen verband tussen incident met zwartrijdende passagiers en overlijden conducteur'

Volgens de politie is er geen verband tussen het incident met zwartrijdende passagiers en het onwel worden en overlijden van de conducteur op station Hilversum afgelopen zondag. Dat meldt AT5. De betrokken jongens van vijftien en zestien jaar oud zijn gisteren vrijgelaten.

Niet vervolgd

De twee jongens konden afgelopen zondag geen geldig vervoersbewijs tonen en werden daarop aangesproken door de inmiddels overleden conducteur. Dat resulteerde in een woordenwisseling waarbij werd 'geduwd en getrokken'. Een van de jongens werden aangehouden op het station. De ander werd thuis opgepakt. Inmiddels zijn beiden dus weer vrijgelaten. De jongens worden niet vervolgd, maar hebben wel een boete gekregen voor het zwartrijden en voor het niet tonen van een legitimatiebewijs.

Oorzaak onbekend

De 62-jarige conducteur uit Hengelo werd na het incident onwel op station Hilversum. Hulpdiensten hebben geprobeerd om de man te reanimeren, maar hij overleed op het perron. De daadwerkelijke oorzaak van het overlijden van de man is op dit moment nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie