Up 2 Date

Advocaat slachtoffer (12) Wahib vraagt de jongen en zijn familie met rust te laten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Advocaat slachtoffer (12) Wahib vraagt de jongen en zijn familie met rust te laten

De familie van de 12-jarige jongen die vorige week in de Insta-livestream van Bilal Wahib zijn geslachtsdeel liet zien nadat hij werd uitgedaagd, wil met rust worden gelaten. Dat meldt advocaat Richard Korver, die de familie bijstaat, in een verklaring.

Geen contact

Advocaat Korver benadrukt dat mensen geen contact moeten opnemen met de jongen en zijn familie. De jongen heeft volgens hem de afgelopen dagen al een aantal vervelende berichten op social media ontvangen.

Hulpactie

Daarnaast zegt de advocaat dat er ongewenst verschillende acties zijn opgezet om het slachtoffer en zijn familie (financieel) te steunen. De familie heeft hier echter niet om gevraagd. Mochten mensen toch geld willen doneren, dan kan dat voor helpwanted.nl van stichting EOKM, zegt Korver. Deze stichting zet zich in voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van het verspreiden van naaktbeelden op sociale media.

Livestream

De 12-jarige jongen liet vorige week dinsdag in een livestream van Oussama Ahammoud (20) en Bilal Wahib (22) zijn geslachtsdeel zien. De jongen was daartoe uitgedaagd door Wahib, die hem daarvoor 17.000 euro aanbood. De acteur werd woensdagochtend gearresteerd op verdenking van het verspreiden van kinderporno. Hij werd diezelfde avond weer vrijgelaten zonder dat er aangifte tegen hem is gedaan. Hij blijft wel verdachte in de zaak, die momenteel nog wordt onderzocht door de politie.

Niet delen

De jongen in de video is minderjarig. Het verspreiden van de beelden kan enorme schade veroorzaken en is bovendien strafbaar. Mocht je de (ongecensureerde) beelden tegenkomen of ontvangen, rapporteer of verwijder deze dan en deel ze niet.

Ster advertentie
Ster advertentie