Up 2 Date

Amsterdam Dance Event gaat door ondanks coronabeperkingen

foto: ANP Kippa | Frenna tijdens ADE 2019
  1. Newschevron right
  2. Amsterdam Dance Event gaat door ondanks coronabeperkingen

Demissionair premier Rutte heeft net laten weten dat 's nachts feesten er voorlopig nog niet inzit, maar er is toch goed nieuws voor uitgaansliefhebbers. Amsterdam Dance Event gaat dit jaar namelijk wel door. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

'Vreemd, maar geen belemmering'

De organisatie van het jaarlijkse meerdaagse muziekevenement laat zich niet tegenhouden door de beperkte capaciteit van zalen en de eindtijd van 12 uur 's nachts. "De nieuwe set maatregelen is op zijn minst vreemd te noemen, maar hoeft wat betreft de organisatie geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels", aldus directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis in een persbericht.

Aangepast

ADE vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 17 oktober. Samen met de gemeente gaat de organisatie kijken wat de coronamaatregelen betekenen voor de verschillende feestjes en evenementen. Zo zullen de gebruikelijke clubnachten waarschijnlijk op andere tijdstippen moeten plaatvinden. ADE Pro, de conferenties waarbij internationale professionals samenkomen, gaat niet door.

Ondernemers uit het nachtleven en de evenementenbranche lijken open te staan voor deze aangepaste versie van ADE. "Direct na de persconferentie zijn we overladen met berichten van organisatoren die alles op alles willen zetten om hun programma door te laten gaan binnen de huidige maatregelen", zeggen de directeuren. "Het doet ons ondanks de beperkingen goed dat ADE op deze manier nog deze hele sector kan helpen ondersteunen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AMF gaat niet door

Het Amsterdam Music Festival (AMF), het grootste evenement van ADE, gaat niet door. Dat werd gisteren al bekendgemaakt. Er zouden 40.000 bezoekers naar de Johan Cruijff Arena komen. Een bezetting van 75% is volgens de organisatie "niet haalbaar".

Ster advertentie
Ster advertentie