Up 2 Date

Nachttrein van Amsterdam naar Barcelona in de maak

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nachttrein van Amsterdam naar Barcelona in de maak

In de avond de trein instappen in Amsterdam, daar een nachtje in slapen en de volgende ochtend in Barcelona arriveren: dat wordt volgend jaar waarschijnlijk werkelijkheid. De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind 2023 namelijk meerdere keren per week een nachttrein naar Barcelona laten rijden.

Drie keer per week

Uit een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het de bedoeling is dat de trein vanaf 10 december 2023, maar mogelijk ook eerder, naar de Catalaanse stad gaat rijden. Dat zal dan drie keer per week gebeuren.

Om 11.20 uur in Barcelona

Volgens een conceptdienstregeling is het idee om de trein om 17.50 uur vanuit Amsterdam Centraal te laten vertrekken, waarna je de volgende dag om 11.20 uur in Barcelona arriveert. Het plan is ook dat de trein in Nederland nog zal stoppen in Den Haag HS, Rotterdam en Roosendaal. In dat geval zal het dus mogelijk zijn om ook in die steden in te stappen.

Op Twitter bevestigt European Sleeper dat de spoorwegmaatschappij inderdaad bezig is met een nachttrein naar Barcelona. Wel hangt het volgens European Sleeper van 'allerlei details' af of de plannen door kunnen gaan. "Dus, of we in december 2023 zullen starten en waar we dan zullen stoppen, staat nog niet vast. Zodra we meer weten, zullen we jullie daarover informeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie