Naar homepage
Up 2 Date

Bitse gezondheidsminister treedt af na affaire met adviseur

  1. Newschevron right
  2. Bitse gezondheidsminister treedt af na affaire met adviseur

De Britse minister Matt Hancock (Volksgezondheid) is zaterdagavond afgetreden nadat er een video van hem verscheen waarop hij een vrouwelijke adviseur omhelst en kust. Daarmee overtrad hij de coronaregels waar hij als minister zelf verantwoordelijk voor was.

'Wie de regels maakt, moet zich er ook aan houden'

De vrouw in de video, genaamd Gina Coladangelo, is net als Hancock getrouwd en behoort dus niet tot zijn huishouden. "Het laatste wat ik wil, is dat mijn privéleven de aandacht afleidt van de weg die ons uit deze crisis leidt", aldus Hancock in zijn ontslagbrief aan premier Johnson. In een video die de minister op Twitter zette, gaat hij in op zijn vertrek. "Wie de regels maakt, moet zich er ook aan houden. Ik ben het verschuldigd aan alle mensen die zo veel hebben opgeofferd tijdens deze pandemie om eerlijk toe te geven dat ik ze in de steek gelaten heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zwijgen over affaire

Hancock bood dus al snel zijn excuses aan voor het schenden van de coronaregels, maar zweeg over de affaire zelf. De minister en de adviseur zijn beide getrouwd met kinderen en kennen elkaar uit hun studietijd. Hancock zou de adviseur zelf hebben aangesteld als topadviseur.

Ster advertentie
Ster advertentie