Up 2 Date

Antwerpse ondernemers profiteren van Nederlandse 'invasie'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Antwerpse ondernemers profiteren van Nederlandse 'invasie'

Veel ondernemers in Antwerpen hebben de afgelopen tijd goede zaken gedaan door de vele Nederlanders die de Belgische stad bezoeken. Dat meldt de Belgische krant HLN. Winkeliers en horecaondernemers spreken van een significant hogere omzet.

'Invasie'

Veel winkeliers spreken over 20 tot 30 procent meer omzet dan verwacht. Ook bij Antwerpse horecazaken rinkelde de kassa dankzij de Nederlanders. "De invasie van twee weken heeft alles goedgemaakt wat er vorig jaar met corona kapot is gegaan", zegt de bedrijfsleider van de winkel 4Geeks tegen HLN. "Tijdens de eindejaarsperiode draaien we normaal 3.000 euro omzet per dag. Dit jaar hebben we dagelijks 10.000 tot 12.000 euro omzet afgeklopt."

Horecaondernemers profiteren eveneens van de drukte door de vele Nederlanders in Antwerpen. "Ik durf het bijna niet uit te spreken, maar we draaien 300 procent meer omzet dan in een normale maand", zegt de bedrijfsleider van café Het Groene Hart.

Lockdown

Veel Nederlanders trokken de afgelopen tijd naar Antwerpen vanwege de lockdown in eigen land. Waar in Nederland de winkels en horeca al een aantal weken dicht zijn, mag er in Antwerpen nog wel geshopt worden. Ook de horeca is tot 23.00 uur open. Daarom is er grote drukte te zien in het straatbeeld van de Belgische stad, waar vooral Antwerpse ondernemers nu van profiteren.

Ster advertentie
Ster advertentie