Up 2 Date

De Jonge krijgt bijna dagelijks te maken met bedreigingen rond zijn huis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. De Jonge krijgt bijna dagelijks te maken met bedreigingen rond zijn huis

Onlangs werd bekend dat de bewaking rond de woning van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge werd opgeschroefd. Dat bleek niet zonder goede reden te zijn. De minister krijgt namelijk steeds vaker te maken met bedreigingen rond zijn huis. Dat liet De Jonge weten in het programma Op1.

"Iedere dag een incident"

"De afgelopen tijd is er eigenlijk iedere dag wel een incident geweest. Echt iedere dag. Incidenten zoals mensen aan de deur en andere dingen waar ik niet teveel over wil uitweiden." De bedreigingen en intimidaties hebben ervoor gezorgd dat zijn gezin geen normaal leven meer kan leiden.

Moeilijke tijd

Volgens De Jonge maakt zijn gezin het naar omstandigheden goed. Wel geeft hij aan dat het een moeilijke tijd is geweest voor hen. "Door alle bedreigingen aan het huisadres zijn er wel behoorlijk wat beperkingen, maar we proberen het zo goed mogelijk te doen", vertelt De Jonge. "Het is heftig, maar het heeft ons ook een heel hecht team gemaakt thuis." Ook is de bewindsman positief over de bewaking rondom zijn woning. Zo zegt hij dat de politie en andere veiligheidsdiensten er alles aan doen om hem en zijn gezin veilig te houden.

Man aangehouden

Halverwege december werd een 27-jarige coronademonstrant uit Amsterdam aangehouden bij de woning van De Jonge. De man belde meermaals aan en filmde live hoe hij naar eigen zeggen "verhaal ging halen" bij De Jonge thuis. Via de intercom liet hij weten met de minister te willen spreken, waarop hem werd verteld dat "dat niet gaat". De politie snelde naar de woning en vroeg de man om weg te gaan. Even later werd hij opgepakt, omdat hij de wijk niet had verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie