Up 2 Date

Bewaking bij woning van Hugo de Jonge opgeschroefd

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bewaking bij woning van Hugo de Jonge opgeschroefd

Het huis van demissionair minister Hugo de Jonge wordt sinds vrijdag extra zwaar beveiligd. De politie heeft een bewakingspost opgezet en extra camera's opgehangen. Dat liet de politie weten aan De Telegraaf.

Aanleiding onduidelijk

Het is nog onduidelijk waarom de politie extra zware maatregelen neemt om de woning van De Jonge te beveiligen. Het OM zegt alleen tegen De Telegraaf dat ze maatregelen nemen "op basis van informatie". Daarnaast meldt de politie dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen zijn genomen.

"Verhaal halen"

De Jonge heeft al enige tijd te maken met bedreigingen. Zo belde vorige week donderdag een 27-jarige man uit Amsterdam aan bij de woning van de bewindsman. De Amsterdammer, die een masker bij zich had, filmde live hoe hij naar eigen zeggen "verhaal ging halen" bij De Jonge thuis. Via de intercom liet hij weten met De Jonge te willen spreken, waarop hem werd verteld dat "dat niet gaat". De politie snelde naar het huis van de minister en vroeg de man om weg te gaan. Even later werd hij opgepakt, omdat hij de wijk niet had verlaten.

Adres op sociale media

Het adres van De Jonge gaat al een aantal maanden rond op sociale media. Verschillende mensen roepen elkaar op om hem post te sturen. Vorige week woensdag werd ook al een vreemd voorwerp gevonden bij de voordeur van zijn woning in Rotterdam. Achteraf bleek het geen gevaarlijk voorwerp te zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie