Up 2 Date

Nederland heeft een officiële melding gedaan tijdens Songfestival: "Onveilige sfeer"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland heeft een officiële melding gedaan tijdens Songfestival: "Onveilige sfeer"

Nederland heeft heeft vorige week een melding gedaan bij de organisatie van het Eurovisiesongfestival vanwege een onveilige sfeer die hier zou heersen. Dit bevestigt AVROTROS aan NU.nl. Er zouden ook verschillende artiesten hebben gesproken over een "onprettige sfeer" achter de schermen.

Nederland maakt officiële melding

De officiële melding zou gemaakt zijn vanwege de onveilige sfeer die in de 'delegatiebubbel' heerste. Dit is ook wel de plek waar alleen artiesten, hun team en medewerkers van het Songfestival mochten komen. Volgens AVROTROS is er op 10 mei een melding gedaan bij de organisatie van het Eurosongfestival. Wat hieraan opvallend is, is dat de melding een dag voor de diskwalificatie van Joost Klein is gedaan. De Nederlandse inzending werd namelijk pas een dag later gediskwalificeerd op zaterdagochtend.

De omroep wil volgens NU.nl niet verder uitweiden over de details van de melding en waarom er sprake was van een onveilige sfeer. Verschillende artiesten zouden ook hebben geklaagd over de sfeer die tijdens het Songfestival achter de schermen ging. Er zou volgens hen veel spanning heersen.

Joost Klein gediskwalificeerd

Er is nog altijd veel onduidelijkheid over het incident dat ervoor heeft gezorgd dat Joost Klein werd gediskwalificeerd van de finale van het Eurovisie Songfestival. De Zweedse journalist Torbjörn Ek, werkzaam bij de krant Aftonbladet, sprak maandag met RTL en zei dat Joost erg agressief was richting een filmende vrouw. "Ik kan niet zeggen dat hij heeft geprobeerd om haar te slaan, maar volgens onze bronnen maakte hij een vuistbeweging in haar richting. Hij zou er ook op de één of andere manier voor hebben gezorgd dat haar camera is gebroken."

Joost Klein mocht afgelopen vrijdag niet deelnemen aan de juryshow en de repetities voor de finale, nadat bekend werd dat er een incident achter de schermen had plaatsgevonden. In plaats van het optreden van de 26-jarige Nederlander werd een herhaling van zijn show van donderdag vertoond. Zaterdagmiddag werd bekend dat hij definitief werd uitgesloten van deelname aan de finale van het Songfestival.

Ster advertentie
Ster advertentie