Up 2 Date

Amsterdamse man (31) en vrouw (24) aangehouden voor moord op 11-jarig meisje in België

foto: YouTube: Opsporing Verzocht
  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse man (31) en vrouw (24) aangehouden voor moord op 11-jarig meisje in België

De politie heeft vandaag een 31-jarige Amsterdammer en een 24-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 11-jarige Firdaous uit Vlaanderen. Zij overleed in januari 2023 nadat er met een Kalasjnikov op haar huis werd geschoten. Daarbij werd ze fataal geraakt door een kogel. Haar vader en twee zussen werden ook geraakt, echter overleefden zij de aanslag.

Fatale beschieting

De familie was op de avond van de beschieting thuis aan het eten in de garage van de Antwerpse woning. Eén van de kogels raakte Firdaous in het hart. “Het is verschrikkelijk”, zo vertelde de moeder van Firdaous huilend in gesprek met het AD. “Ik kan het niet meer aan. Mijn dochter was een heel uniek meisje.” Ook de vader van Firdaous en haar twee zussen werden getroffen door de kogels. Alle drie raakten ze lichtgewond.

Ooms slachtoffer

De verslaggever van het AD vraagt de moeder of de schietpartij niet te maken zou kunnen hebben met haar broers. De ooms van Firdaous zoals Othman el B. staan volgens de Antwerpse politie bekend als grote spelers binnen het drugscircuit. Volgens de moeder van Firdaous hebben haar broers hier niks mee te maken. “Er wordt altijd gewezen naar mijn broers, maar die hebben er niks mee te maken.”

Criminele circuit

Eerder stelde de burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, dat de familie van Othman el B. “de rijkste drugsfamilie van de stad is”. Volgens de Wever is het dan ook evident dat de aanslag waarbij de 11-jarige Firdaous werd vermoord, te maken heeft met een afrekening binnen het criminele circuit. “Er zijn eerder al incidenten met deze familie geweest. Het heeft er dus alle schijn van dat dit weer een afrekening in het drugsmilieu is. Er is een drugsoorlog gaande, waarbij criminelen huizen van andere criminelen aanvallen.”

De moeder van Firdaous zegt dat het onzin is dat zij behoort tot de rijkste drugsfamilie van de stad. “Ik nodig Bart de Wever bij deze uit om op de koffie te komen. Dan zal hij zien dat we niet rijk zijn.”

Nederlandse verdachten

Opsporing Verzocht schonk vorige week nog aandacht aan de fatale schietpartij. Volgens de politie was de kans groot dat er Nederlanders betrokken waren bij de aanslag. In het afgelopen jaar kwamen er bij de Belgische politie al Nederlandse verdachten in beeld. Volgens het Openbaar Ministerie van België duurde het even voordat ze over konden gaan tot een verzoek van arrestatie bij de politie van Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanhoudingen

Vandaag deed de politie invallen in woningen in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Daarbij werden er twee verdachten opgepakt: een 31-jarige Amsterdammer en een 24-jarige vrouw. De politie wil niet zeggen waar de verdachten zijn aangehouden. Ook is nog niet bekend van welke rol zij verdacht worden omtrent de moord. Het OM in België sluit niet uit dat de verdachten, naast moord, ook nog vervolgd worden voor drie pogingen tot moord.

Ster advertentie
Ster advertentie