Up 2 Date

Terminaal ziek jongetje (8) aangevallen tijdens voetbalwedstrijd in Frankrijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Terminaal ziek jongetje (8) aangevallen tijdens voetbalwedstrijd in Frankrijk

Zaterdagavond was het laatste competitieduel van de Ligue 1 tussen Olympique Marseile en AC Ajaccio, wat eindigde in rellen. Een terminaal zieke fan van acht jaar en zijn vader zijn tijdens de wedstrijd aangevallen door supporters van thuisclub AC Ajaccio.

Hersentumor

Kenzo is fan van Olympique Marseille en hij heeft een hersentumor, waardoor hij langzaam zijn zicht verliest. Zijn laatste wens was om zijn favoriete voetbalclub nog eens te zien spelen. Hij was samen met zijn ouders en een aantal andere kinderen die terminaal ziek zijn, uitgenodigd door Rotaryclub om de wedstrijd bij te wonen. Dit is een internationaal collectief van ondernemers dat zich inzet voor goede doelen. Kenzo kon het niet opbrengen om in het normale vak bij de andere supporters zitten, dus mocht hij met zijn familie in de Air Corsica box zitten.

Aangevallen

De familie zit in de kleedkamer wanneer de spelers het veld betreden. "Kenzo mocht zijn OM-shirt aan, omdat ik dacht dat we veilig waren. Maar toen mijn man hem op zijn nek droeg en hem het veld liet zien vanuit de gang naar de kleedkamers ging het mis", vertelt Amandine, Kenzo's moeder aan de lokale krant Corse Matin.

Wanneer het jongetje wordt opgetild door zijn vader komen er zo'n tien supporters van AC Ajaccio op hen af en trekken het shirt van zijn lijf. "Zijn hoofd werd tegen de reling geduwd en de supporters hebben zijn shirt ter plekke verbrand. Ook hebben ze mijn man in het gezicht geslagen en op het eten gespuugd dat voor ons was klaargezet", zegt ze. Kenzo had gehoopt op een prachtige wedstrijd, maar werd in plaats daarvan getraumatiseerd.

Jeugdspeler (15) doodgeslagen tijdens voetbaltoernooi in Frankfurt

Jeugdspeler (15) doodgeslagen tijdens voetbaltoernooi in Frankfurt

Jeugdspeler (15) doodgeslagen tijdens voetbaltoernooi in Frankfurt

Ontkenning

Lisandru Leca, de nieuwe vertegenwoordiger van de Orsi Ribelli ontkent enkele details van dit verhaal. "Het was de vader die het OM-shirt droeg. Een paar mensen op de Faedda-tribune gingen naar boven en sloegen hem twee keer en stolen zijn shirt. Honderd mensen op de publieke tribune kunnen hiervan getuigen. De Orsi Ribelli-groep is van plan de situatie op te helderen."

De Franse president Macron heeft ook gereageerd op het incident: "Het is totaal onaanvaardbaar. Ik denk aan Kenzo en zijn ouders. Hij vecht met grote moed tegen zijn ziekte. Hij is een trouwe supporter en niets rechtvaardigt dit gedrag.”

In shock

AC Ajaccio betreurt het incident: "Het was Kenzo's droom om Olympique Marseille en Ajaccio te zien. Dat is de reden dat we hem hebben begeleid naar de kleedkamer, zodat hij de spelers kon ontmoeten. We betreuren wat er is gebeurd en we zullen licht werpen op de omstandigheden van deze zaak." Kenzo verliet het stadion met een ACA-shirt op zijn schouders, geschonken door de club, maar dat bood weinig troost na het trauma. Volgens zijn moeder is hij nog steeds in shock.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie