Up 2 Date

Jeugdspeler (15) doodgeslagen tijdens voetbaltoernooi in Frankfurt

foto: BFC Dynamo
  1. Newschevron right
  2. Jeugdspeler (15) doodgeslagen tijdens voetbaltoernooi in Frankfurt

Afgelopen pinksterweekend is de 15-jarige Paul tijdens een voetbaltoernooi in Duitsland doodgeslagen. De jeugdspeler uit Berlijn werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar dat was tevergeefs.

Germany Cup

Paul nam met zijn team JFC Berlin deel aan een internationaal voetbaltoernooi: de Germany Cup. Hier nemen jeugdteams uit 16 verschillende landen het tegen elkaar op en strijden ze voor de overwinning. Afgelopen pinksterweekend speelde zijn team tegen FC Metz, het Franse team.

Gevecht

Helaas focuste niet iedereen zich op het voetballen tijdens het toernooi. Een 16-jarige speler van FC Metz sloeg namelijk met twee vuisten in op een van zijn tegenstanders. Later hadt hij het ook gemunt op Paul. Hij sloeg hem in zijn maag en hield hem in de wurggreep, meldt de Duitse krant Bild. Paul kan uit zijn wurg ontkomen, maar de Franse speler rende hem achterna en sloeg hem zo hard op zijn nek en hoofd, dat Paul ter plekke in elkaar zakte. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, terwijl de dader het op een lopen zet.

Hersendood

Eenmaal in het ziekenhuis konden de artsen alleen maar stellen dat Paul hersendood was. Hij werd nog drie dagen in een kunstmatige coma gehouden, maar hij overleed gisteren aan zijn ernstige verwondingen. Een autopsie moet uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is.


In memoriam

JFC Berlin reageert voor nu nog niet op het tragische voorval uit respect voor de familie van Paul. BFC Dynamo, de voormalige club waar Paul speelde, bracht een in memoriam uit op de website: "Onze voormalige jeugdspeler Paul is veel te vroeg uit het leven genomen. Deze onverwachte tragedie heeft de hele BFC-gemeenschap verbijsterd en ons diep in ons hart geraakt. Paul was niet alleen een getalenteerde speler, maar ook een trouwe vriend en een modellid van onze club. We zullen zijn inzet, zijn enthousiasme en zijn positieve instelling altijd blijven herinneren.”

FC Metz

FC Metz is naar eigen zeggen diep geschokt door deze tragedie en vindt het onbegrijpelijk hoe de vechtpartij kon ontstaan. Ook wil de club benadrukken dat de wedstrijd in goede sfeer plaatsvond en betuigt de club haar oprechte steun aan de familie en dierbaren van Paul.

De dader is maandag aangehouden en wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met de dood als gevolg. Zijn advocaat meent dat de Berlijnse club de vechtpartij uitlokte en dat zijn cliënt handelde uit zelfverdediging. Daarnaast zou hij het slachtoffer "enkel in het gezicht hebben geslagen", meldt Frankfurter Rundschau. De recherche in Frankfurt doet nader onderzoek over hoe het misdrijf precies is gebeurd, volgens de aanklager in Duitsland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie