Up 2 Date

Lidl stopt per direct met verkoop van sigaretten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lidl stopt per direct met verkoop van sigaretten

Lidl stopt per direct met de verkoop van sigaretten en tabak. Daarmee is het de eerste supermarktketen in Nederland die hier volledig mee stopt.

Niet verrassend

De beslissing komt niet geheel uit de lucht vallen. Al in 2018 kondigde de supermarkt namelijk aan uiterlijk eind 2022 te gaan stoppen met de verkoop van sigaretten. Dat gebeurt nu dus eerder dan gedacht. De supermarkt is daarnaast aangesloten bij 'Op weg naar een rookvrije generatie'. Met dit initiatief willen KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds ervoor zorgen dat kinderen niet beginnen met roken.

"Nadat we in 2018 deze stap bekend hebben gemaakt, zijn we aan de slag gegaan om de verkoop van sigaretten en tabak gefaseerd af te bouwen", laat een woordvoerster weten. "Alle filialen die we afgelopen jaren hebben geopend waren meteen al rookvrij. De afbouw in de overige filialen is voorspoedig verlopen en dit gaf ons de kans om onze ambitie om geen sigaretten en tabak meer te verkopen nog eerder te realiseren."

Sigarettenban vanaf 2024

Het kabinet kondigde vorig jaar aan dat vanaf 2024 een algehele sigarettenban van start gaat. Supermarkten in heel Nederland mogen dan geen sigaretten meer verkopen.

Ster advertentie
Ster advertentie