Naar homepage
Up 2 Date

53-jarige slachtoffer van schietincident ggz-instelling in Den Haag is overleden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 53-jarige slachtoffer van schietincident ggz-instelling in Den Haag is overleden

Een 53-jarige man, die maandag zwaargewond raakte bij het schietincident in een ggz-instelling in Den Haag is gisteravond overleden aan zijn verwondingen. De man werkte als beveiliger bij de instelling. De verdachte pleegde na de aanslag zelfmoord.

"Een ware held"

De omgekomen beveiliger was een man uit Rijswijk. Zijn broer kan niet geloven dat zijn broertje er niet meer is. "Ik heb het gevoel alsof ik in een achtbaan zit met vele onbekende bochten. Het is een moment waarop je geloof aan het wankelen wordt gerbacht en vele vragen naar boven komen, waar hij geen antwoord meer op kan geven. Het is nog steeds enorm onwerkelijk." Collega's van de beveiliger zijn een inzamelingsactie gestart voor de uitvaart en de nabestaanden. Ze noemen de man "een ware held die bij het geweldsincident zijn leven heeft opgeofferd voor onze veiligheid".

Tweede slachtoffer nog in het ziekenhuis

De 67-jarige dader had rond 11:30 een reguliere afspraak bij de ggz-instelling om zich te laten vaccineren. Bij aankomst begon de man om zich heen te schieten waarbij in totaal twee mensen gewond raakten. Naast de beveiliger raakte ook een 36-jarige vrouw uit Rijswijk gewond. Zij ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar bevindt zich buiten levensgevaar.

Dader pleegde zelfmoord

Nadat de man de instelling verliet, werd de verdacht iets later dood aangetroffen in een auto in de omgeving. De politie vond in de auto een vuurwapen. Zijn motief is nog onduidelijk. Daarnaast is niet bekend hoe hij aan het vuurwapen is gekomen. Volgens de politie werden zijn wapen en munitie in januari afgepakt, omdat zijn wapenvergunning was verlopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie