Up 2 Date

Duitse politie arresteert verdachten van doodschieten agenten tijdens verkeerscontrole

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Duitse politie arresteert verdachten van doodschieten agenten tijdens verkeerscontrole

De Duitse politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het doodschieten van twee agenten tijdens een reguliere verkeerscontrole. Volgens Duitse media zijn de mannen 32 en 38 jaar oud. Beiden konden in de plaats Sulzbach gearresteerd worden.

Motief onduidelijk

De twee verdachten schoten in de nacht van zondag op maandag om onduidelijke redenen twee agenten dood tijdens een verkeerscontrole in de stad Kaiserslautern. De zwaargewonde agenten waren nog in staat om te melden dat ze waren beschoten, maar waren al overleden toen de versterking aankwam. De slachtoffers waren een 29-jarige agent en een 24-jarige politievrouw in opleiding.

Op zoek naar meer handlangers

De politie maakte gistermiddag de identiteit van een van de verdachte bekend. De 38-jarige Andreas S. is meermaals in aanraking geweest met de politie en meldde zich via zijn advocaat bij de politie. Hij kon in een woning in Sulzbach worden aangehouden. Kort daarna werd de tweede verdachte aangehouden. De politie onderzoekt nog of er meer handlangers betrokken waren bij het dodelijke incident.

Verslagenheid

De regering van de deelstaat Rijnland-Palts heeft laten weten "verslagen" te zijn door de afschuwelijke gebeurtenis en zegt mee te leven met de nabestaanden. De politie in Kaiserslautern laat in een tweet weten "geschokt en diep bedroefd" te zijn door het overlijden van hun collega's en bedankt iedereen voor hun condoleances.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie