Up 2 Date

Rechtbank stelt uitspraak Promes uit en heropent onderzoek

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtbank stelt uitspraak Promes uit en heropent onderzoek

De Amsterdamse rechtbank meldt dat er vrijdag geen uitspraak wordt gedaan in de zaak van Quincy Promes. In plaats daarvan wordt het onderzoek naar mishandeling door de profvoetballer heropend.

Vrijdag toelichting

Het is nog onduidelijk waarom het onderzoek is heropend. De rechtbank zegt dat er vrijdag een toelichting volgt. Begin deze maand werd er door het Openbaar Ministerie (OM) nog twee jaar cel geëist tegen Promes. Volgens het OM is de profvoetballer namelijk schuldig aan zware mishandeling van zijn neef. Het slachtoffer werd aan het einde van het feest in Abcoude in een knie gestoken. Promes heeft altijd ontkend schuldig te zijn.

OM overtuigd

Het OM is ervan overtuigd dat Promes schuldig is. Dit onder andere vanwege onderschepte appjes en telefoontjes waaruit zijn schuld zou blijken. Het gaat bijvoorbeeld om gesprekken die hij in de nacht na de steekpartij voerde met zijn vader, moeder en tante. In de gesprekken is te lezen dat Promes onder meer zegt: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?" en "Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, want anders was die tori nog lelijker gelopen."

Ster advertentie
Ster advertentie