Up 2 Date

OM eist 2 jaar cel tegen Quincy Promes voor steekincident

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. OM eist 2 jaar cel tegen Quincy Promes voor steekincident

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen Quincy Promes. Volgens het OM is de voetballer schuldig aan zware mishandeling van zijn neef door hem in zijn been te steken op een familiefeest in 2020.

Zware mishandeling

Promes werd ook aangeklaagd voor poging tot moord of doodslag, maar dit kan volgens het OM niet worden bewezen. Daardoor blijft de aanklacht van zware mishandeling over. Het vonnis daarvan volgt waarschijnlijk over twee weken.

Steekpartij

Het slachtoffer werd tijdens een familiefeest in Abcoude in zijn knie gestoken, waardoor een pees scheurde. Promes heeft altijd ontkend de dader te zijn, maar het OM is overtuigd van zijn schuld. Dit onder andere vanwege onderschepte appjes en telefoontjes waaruit zijn schuld zou blijken.

Het gaat onder andere om gesprekken die hij in de nacht na de steekpartij voerde met zijn vader, moeder en tante. In de gesprekken is te lezen dat Promes onder meer zegt: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?" en "Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, want anders was die tori nog lelijker gelopen."

Ster advertentie
Ster advertentie