Up 2 Date

Media in Moskou: Quincy Promes bezig met aanvraag van Russisch paspoort

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Media in Moskou: Quincy Promes bezig met aanvraag van Russisch paspoort

Quincy Promes probeert naar verluidt een Russisch paspoort te krijgen. Volgens berichten in de Russische media heeft zijn club Spartak Moskou een paspoort aangevraagd voor de 30-jarige voetballer. Dit zou hem kunnen helpen om uit handen van Nederlandse justitie te blijven.

Bescherming tegen mogelijke vervolgingen

Ivan Karpov, de journalist die zondag als eerste met het nieuws kwam, zegt dat Spartak Moskou het initiatief heeft genomen om Promes de Russische nationaliteit te laten verkrijgen. Volgens voetbaljournalist Aleksandr Prosvetov van de Russische voetbalsite Bobsoccer voelt Promes zich thuis in Rusland, maar zou het Russische staatsburgerschap hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen in zijn thuisland.

Prosvetov wijst erop dat Rusland geen eigen burgers uitlevert aan het buitenland. "Dat is volgens mij de essentie van het initiatief. Spartak bemiddelt in dit geval bij de autoriteiten voor een persoon die veel voor de club heeft gedaan en die ze niet wil verliezen", aldus Prosvetov.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Proces tegen Promes

Promes speelt sinds begin vorig jaar bij Spartak Moskou na zijn vertrek bij Ajax. De oud-Ajacied wordt verdacht van poging tot moord. De voetballer werd in december 2020 opgepakt op verdenking van het in de knie steken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Ook wordt Promes verdacht van drugshandel en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Het proces tegen Promes zou in oktober voor het eerst inhoudelijk behandeld worden. De zaak werd uitgesteld omdat de advocaat van Promes extra getuigen wilde horen. De eerste inhoudelijke behandeling staat nu voor 3 maart gepland.

Ster advertentie
Ster advertentie