Naar homepage
Up 2 Date

Politie deelde in een jaar bijna 113.000 coronaboetes uit

foto: lunopark / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Politie deelde in een jaar bijna 113.000 coronaboetes uit

Het overtreden van de coronamaatregelen heeft voor veel mensen nadelige gevolgen gehad. De politie heeft namelijk vanaf begin maart 2020 tot en met 1 april 2021 bijna 113.000 coronaboetes uitgeschreven en ruim 40.000 waarschuwingen gegeven. Dit blijkt uit jaarcijfers die vandaag bekendgemaakt zijn.

64 procent negeerde avondklok

De politie heeft deze jaarcijfers op verzoek van de media verzameld. Maar liefst 64 procent van de bekeuringen werd uitgeschreven aan mensen die de avondklok negeerden. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere groesvorming en het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer en publieke ruimtes. De hoogte van deze boetes zijn voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder 95 euro. Alleen voor jongeren vanaf 13 tot en met 15 jaar oud geldt specifiek een boete van 48 euro voor groepsvorming.

Meeste bekeuringen in grote steden

Naast de bekeuringen en waarschuwingen maakte de politie ook bekend waar deze het meest werden uitgedeeld. Dat was voornamelijk in de grote steden. Volgens de politie is dit niet verrassend aangezien er in grote steden meer mensen dicht bij elkaar wonen en daar meer politie op straat is. In Amsterdam ging het om ruim 10.000 boetes, terwijl Rotterdam daar net onder zat. In Den Haag ging het om bijna 7.000 boetes en in Utrecht iets meer dan 4.500.

Ster advertentie
Ster advertentie