Up 2 Date

Amerikaans onderzoek: één op de vijf partners gaat vreemd, maar met wie?

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans onderzoek: één op de vijf partners gaat vreemd, maar met wie?

Het is lastig in te schatten hoeveel partners er wel eens vreemdgaan. Cijfers uit een nieuwe Amerikaanse studie liegen er echter niet om. Volgens het onderzoek gaat één op de vijf mensen in een relatie vreemd. Maar met wie duiken de vreemdgangers dan zoal het bed in?

Vreemdgaan

Voor de studie, gepubliceerd in Journal of Family Psychology, werden er over een periode van 16 jaar ruim 13.000 mensen geanalyseerd voor de US General Social Survey. Een van de vragen in de bijbehorende enquête was of de mensen die getrouwd waren ooit buitenechtelijke seks hebben gehad. Wanneer iemand ja antwoordde, kon diegene daarna compleet anoniem aangeven met wie hij of zij deze misstap was begaan.

De buurman

Van alle respondenten die aan hebben gegeven wel eens vreemd te zijn gegaan, gaf 53,5 procent aan dat dit was gebeurd met een goede vriend of vriendin. Verder gaf 29,4 procent aan dat ze wel eens een buurman of een buurvrouw hebben opgezocht voor een buitenechtelijk avontuurtje. De conclusie? De meeste gaan vreemd met mensen die zij (redelijk) goed kennen en dichterbij wonen dan je misschien zou denken.

Ster advertentie
Ster advertentie