Up 2 Date

Kabinet overlegt vandaag over nieuwe coronamaatregelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet overlegt vandaag over nieuwe coronamaatregelen

Het demissionaire kabinet overlegt vandaag weer over eventuele aangescherpte coronamaatregelen. Het Outbreak Management Team (OMT) kwam gaf het kabinet afgelopen vrijdag advies, aangezien de besmettingscijfers de afgelopen weken sterk zijn gestegen en de zorg overbelast dreigt te raken.

Weinig draagvlak

Leden van het demissionaire kabinet hebben meermaals aangegeven dat er in de samenleving nog maar weinig draagvlak is voor ingrijpende maatregelen. Zo zou het verplichten van de anderhalvemeterregel niet zomaar weer ingevoerd kunnen worden. Desondanks vindt het kabinet dat er wel maatregelen moeten worden genomen om verdere verspreiding van het virus te beperken, aangezien sommige ziekenhuizen inmiddels behandelingen moeten uitstellen. Ook zouden er steeds meer ongevaccineerden op de ic's terechtkomen.

Verschillende maatregelen

Afgelopen vrijdag kwam het kabinet ook al bijeen om te praten over verschillende maatregelen, nadat het OMT met een advies kwam. Hoewel de anderhalvemeterregel hoogstwaarschijnlijk niet terugkeert, zou het wellicht een dringend advies kunnen worden. Ook zouden mensen mogelijk op meer plekken een coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Daarnaast zou het kabinet denken aan het advies om weer zoveel mogelijk thuis te werken en op meer plekken een mondkapje te dragen.

Persconferentie

Op 3 november staat er weer een coronapersconferentie gepland waar de nieuwe maatregelen bekendgemaakt zullen worden. De persconferentie zou eerst aanstaande vrijdag plaatsvinden, maar is met twee dagen vervroegd vanwege de huidige coronacijfers.

Ster advertentie
Ster advertentie