Up 2 Date

Laatste verdachte van mishandeling op station Bijlmer ArenA opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Laatste verdachte van mishandeling op station Bijlmer ArenA opgepakt

De politie heeft gisterochtend de twaalfde verdachte opgepakt van de mishandeling op station Bijlmer ArenA op 5 mei. Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam, die de laatste verdachte is in de mishandelingszaak.

Poging tot doodslag

De politie wist in mei al 11 verdachten aan te houden wegens de mishandeling van een man. Tien van hen hadden zich in de loop van vorige maand al gemeld op het politiebureau. Van de twaalfkoppige groep worden negen verdacht van poging tot doodslag. De overige drie zijn inmiddels vrijgelaten omdat zij niet actief zouden hebben deelgenomen aan de mishandeling.

Vechtpartij

Op 5 mei rond 21.25 uur kreeg de politie een melding over een vechtpartij op het station Bijlmer Arena in Amsterdam. Niet lang daarna verschenen de eerste beelden van het incident op social media. Op een filmpje is te zien hoe een man door een groep van twaalf jongeren meermaals wordt geschopt en geslagen, onder meer tegen zijn hoofd, terwijl hij op de grond ligt. Omstanders juichen, schreeuwen en filmen, maar grijpen niet in. Wanneer het slachtoffer overeind weet te komen, geeft een van de jongeren hem een duw, waardoor hij vanaf het perron op het spoor valt.

Slachtoffer verdwenen

Van het slachtoffer ontbreekt tot de dag van vandaag elk spoor. De politie heeft meerdere oproepen gedaan aan hem om zich te komen melden, maar tot op heden zonder resultaat. De politie zegt het onderzoek naar de mishandeling nu af te gaan ronden. Daarna gaat het dossier naar het OM, dat besluit of het de verdachten gaat vervolgen.

Ster advertentie
Ster advertentie