Up 2 Date

Chaos op Schiphol: overstappen bij KLM alleen nog met handbagage

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Chaos op Schiphol: overstappen bij KLM alleen nog met handbagage

KLM-reizigers die overstappen op Schiphol voor een andere Europese vlucht, kunnen vandaag alleen met handbagage reizen. Koffers die in het ruim moeten worden vervoerd, kunnen niet mee. Dit komt door een eerdere storing in het bagagesysteem van Schiphol.

Alleen handbagage

KLM heeft de reizigers gisteren al opgeroepen geen ruimbagage mee te nemen. Handbagage kan nog wel mee. Wanneer reizigers toch met koffers aankomen, moeten ze deze achterlaten op Schiphol. Deze kunnen later weer opgehaald worden. Als reizigers niet willen reizen zonder hun ruimbagage moeten ze hun vlucht omboeken naar een andere dag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Storing

De oorzaak van de problemen was een technisch mankement. Gisteren was er sprake van een gedeeltelijke storing in het bagagesysteem. De storing is dezelfde dag nog opgelost, maar de gevolgen hiervan zijn groot. Een woordvoerder van KLM zegt tegen de NOS dat er nog zeker duizend koffers op de luchthaven staan als gevolg van de technische problemen.

Een woordvoerder van KLM legt aan de NOS uit waarom er vandaag nog steeds geen bagage mee kan. "We proberen met deze maatregel meer ruimte te creëren in de afhandeling van de bagage. Dus de koffers die gisteren zijn blijven staan, hopen we vandaag allemaal mee te kunnen nemen om zo het probleem op te lossen."

Chaos

De storing in het bagagesysteem is niet het eerste probleem waar Schiphol tegenaan loopt. Het is al maanden chaos op de luchthaven. Er staan extreem lange wachtrijen voor de security, vluchten worden geannuleerd en bagage raakt steeds vaker zoek. Inmiddels zouden er zo'n 16.000 koffers op Schiphol staan, die nog naar passagiers moeten worden gestuurd. Een bagagemedewerker vertelt aan de NOS: "Het zijn er zoveel, dat sommige stapels koffers zelfs buiten staan." Met de storing van gisteren lijken de bagageproblemen op Schiphol alleen maar erger te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

De gedupeerde reizigers hebben gisteren een sms gekregen van KLM. Daarin werden excuses aangeboden voor het ongemak. Reizigers kunnen een reisvoucher aanvragen of hun vlucht omboeken. Volgens KLM kan dit omboeken kosteloos als de reiziger zelf beslist de vlucht te annuleren en een nieuwe vlucht met eenzelfde soort ticket te boeken.

Ster advertentie
Ster advertentie