Up 2 Date

Naasten organiseren inzamelingsactie voor gedenksteen doodgestoken Akshay (17)

foto: Privéfoto (GoFundMe)foto: Privéfoto (GoFundMe)
  1. Newschevron right
  2. Naasten organiseren inzamelingsactie voor gedenksteen doodgestoken Akshay (17)

Vorige week voltrok zich een gruwelijk drama in Rotterdam. De pas 17-jarige Akshay werd bij een steekpartij in zijn eigen woning op brute wijze vermoord. Dierbaren van de familie zetten nu een inzamelingsactie op touw om een gedenksteen te kunnen plaatsen en de ouders van Akshay te ondersteunen.

Brute steekpartij

Wat ruim een week geleden precies plaatsvond aan de Meester Arendstraat in Rotterdam-Charlois, is nog altijd niet duidelijk. Wel is inmiddels duidelijk dat er vier jongens zijn aangehouden naar aanleiding van het vreselijke voorval in het huis van Akshay, waarbij ook zijn 44-jarige moeder gewond raakte. Volgens de politie gaat het om drie jongens uit Zoetermeer, waarvan eentje minderjarig, en een minderjarig meisje uit Rotterdam.

Buurt in shock

Er ging een totale schokgolf door de buurt toen het nieuws bekend werd over de fatale steekpartij. Het gezin was zeer bekend en geliefd in de wijk en ook wonen er veel familieleden in de buurt. "Ik begrijp het niet, het is een heel normaal gezin. Ik heb een goede band met hen. Dit komt keihard aan’’, liet een aangeslagen bovenbuurman van het gezin weten aan het AD. De buurtbewoners omschrijven Akshay als rustig, aardig, behulpzaam en sluiten uit dat hij ook maar iets met criminaliteit te maken had.

Quote

Ik vind dat de ouders geen financiële stress moeten hebben, vandaar deze actie

Patricia Oliveira (Familievriendin)

Inzamelingsactie

Om het gezin bij te staan in deze verschrikkelijke tijd is er een inzamelingsactie opgezet om een gedenksteen voor Akshay te realiseren. Vriendin van de familie Patricia Oliveira is een van de oprichters van de inzamelingsactie en vertelt dat de familie het niet alleen mentaal, maar ook financieel zwaar heeft. "De ouders hebben al hun spaargeld in een mooie begrafenis gestopt, waardoor ze een gedenksteen voor het graf niet meer kunnen betalen. Ik vind dat de ouders geen financiële stress moeten hebben, vandaar deze actie", laat de familievriendin weten aan RTV Rijnmond.

Groot Feyenoord-fan

De Rotterdamse Akshay was een groot fan van Feyenoord, zo blijkt: "We willen Akshay de mooist denkbare gedenksteen geven. Hij was een groot fan van Feyenoord. Dat willen we in de steen verwerken". Voor de gedenksteen is ongeveer 3.000 euro nodig, maar de teller staat inmiddels al op meer dan 5.000 euro.

Ster advertentie
Ster advertentie