Up 2 Date

'Joker' die instak op treinpassagiers in Tokio was maanden bezig met voorbereiding mesaanval

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Joker' die instak op treinpassagiers in Tokio was maanden bezig met voorbereiding mesaanval

De man die afgelopen zondag verkleed als The Joker instak op zeventien treinpassagiers in Tokio zou maandenlang bezig zijn geweest met de voorbereidingen voor zijn mesaanval. Zijn enige doel was om zoveel mogelijk mensen te vermoorden en uiteindelijk de doodstraf te krijgen.

Toeslaan tijdens Halloween

Het Japanse persbureau Kyodo News meldt dat de man in september aankwam in Tokio, nadat hij enkele maanden daarvoor ontslag nam bij een bedrijf in de stad Fukuoka waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Nadat hij Fukuoka verliet, verbleef hij in hotels in verschillende steden en bouwde hij steeds meer schulden op. Eenmaal in Tokio aangekomen kocht hij alle benodigdheden, inclusief het Joker-kostuum om de mesaanval uit te voeren. Uit onderzoek bleek dat hij specifiek tijdens Halloween wilde toeslaan in Tokio, omdat de treinen dan extra druk zouden zijn.

Dacht al langer aan doodstraf

Het incident waarbij de 24-jarige man instak op treinpassagiers vond rond 20:00 uur lokale tijd plaats op het Kokuryo-station in Tokio. De man zou sinds juni al hebben gedacht aan de doodstraf en zag de mesaanval als de manier om ter dood veroordeeld te worden. Ook zou de afschuwelijke daad geïnspireerd zijn door een andere incident dat in augustus plaatsvond in Japan. Daarbij reed een vrachtwagenchauffeur in op een menigte en begon hij vervolgens op willekeurige mensen in te steken. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven.

Ster advertentie
Ster advertentie