Up 2 Date

Kabinetsleden overleggen over coronamaatregelen, mogelijk versoepelingen op komst

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinetsleden overleggen over coronamaatregelen, mogelijk versoepelingen op komst

Het nieuwe kabinet is vanochtend begonnen met het Catshuisoverleg over de coronamaatregelen. Het Outbreak Management Team (OMT) kwam gisteren met een advies en zou naar verluidt ruimte zien voor versoepelingen in de sportsector, het onderwijs en voor niet-essentiële winkels.

Horeca en cultuursector blijft dicht

Bronnen melden aan Het Parool en De Telegraaf dat niet-essentiële winkels vanaf zaterdag op afspraak te bezoeken zijn. Hetzelfde geldt voor niet-medische contactberoepen, zoals kappers en nagelstudio's. Mogelijk zullen horecaondernemers en de cultuursector voorlopig nog wel hun deuren gesloten moeten houden. De lockdown loopt tot en met morgen en de roep om versoepelingen klinkt steeds luider in de samenleving. Vooral ondernemers, studenten en zelfs gemeenten roepen het kabinet op om de harde lockdown los te laten.

Winkels gaan hoe dan ook open

Verschillende ondernemers hebben al aangegeven dat ze hoe dan ook opengaan en een aantal gemeenten heeft gezegd daar niet hard tegen op te zullen treden. Volgens Jan Meerman, directeur bij INretail, is dat niet gek. "De frustratie bij winkeliers groeit met de dag. Die wordt gevoed door de situatie in België en Duitsland (waar men wel nog gewoon kan winkelen, red.) en door de drukte in supermarkten en bij drogisterijen."

Coronapersconferentie

Na het Catshuisoverleg zijn er nog een aantal andere overleggen, waaronder een vergadering van de burgemeesters die vanavond plaatsvindt. Morgenavond volgt de eerste coronapersconferentie van het jaar plaats met premier Rutte en minister Kuipers voor het eerst in de rol van coronaminister.

Ster advertentie
Ster advertentie