Up 2 Date

Minister Ernst Kuipers wil nog niets zeggen over mogelijke versoepelingen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Minister Ernst Kuipers wil nog niets zeggen over mogelijke versoepelingen

Ernst Kuipers, de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, houdt vooralsnog een slag om de arm als het om versoepelingen van de geldende coronamaatregelen gaat. Na afloop van een kabinetsoverleg over de coronacrisis liet hij weten dat de druk op de zorg nog altijd hoog is.

Ontwrichting van de zorg

"Het aantal coronabesmettingen is hoog. Het aantal patiënten dat zodanig ziek wordt dat ze hulp nodig hebben is gelukkig nog laag, maar we verwachten dat het in de komende periode zal gaan stijgen", aldus Kuipers tegen de pers. Ondanks het hoge aantal besmettingen wil de bewindsman nog niet loslaten wat de huidige coronasituatie betekent voor de lockdown, die tot en met vrijdag 14 januari geldt. Volgens hem moet Nederland vooral voorkomen dat de zorg totaal ontwricht wordt door het hoge aantal ziekenhuisopnames.

Langetermijnbeleid

Na de beëdiging van het nieuwe kabinet afgelopen maandag zei Kuipers dat hij met een bredere blik naar de pandemie wil kijken. Volgens de minister is het van belang om langetermijnbeleid te gaan maken, omdat het coronavirus niet zal verdwijnen. Het vorige kabinet keek voornamelijk naar wat voor gevolgen de coronasituatie heeft voor de zorg, maar Kuipers wil ook gaan kijken naar de economische impact.

Vrijdag coronapersconferentie

Aanstaande vrijdag vindt de eerste coronapersconferentie van het jaar plaats. Het OMT komt morgen met een advies aan het kabinet en een dag later vindt nog een laatste overleg plaats. Onlangs liet OMT-lid Marc Bonten al weten dat mensen vooral niet moeten hopen op snelle versoepelingen.

Ster advertentie
Ster advertentie