Up 2 Date

Metalen bal katapult attractie schiet los op Winter Wonderland-kermis

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Metalen bal katapult attractie schiet los op Winter Wonderland-kermis

Op de Winter Wonderland-kermis in Hyde Park in Londen is gisterenavond een verschrikkelijk ongeluk gebeurd. De metalen bal van een katapult attractie schoot los terwijl twee jongens hierin zaten. De jongens zijn na het ongeval beide naar het ziekenhuis gebracht.

Reverse Bungee Ball

Op een video is te zien hoe de katapult attractie, genaamd Reverse Bungee Ball, klaar wordt gemaakt voor de lancering. In de attractie wordt een grote metalen bal de lucht in geschoten door twee grote elastieken die tussen de steunpilaren zijn geklemd. Tijdens de lancering lijkt één van de twee elastieken los te schieten, waardoor de metalen bal met de twee jongens er in tegen een van de pilaren aan knalt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevrijding

Nadat de jongens een tijdje in de metalen bal in de lucht hebben gebungeld, konden ze worden bevrijd door de medewerkers. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse, maar hun hulp was niet meer nodig. De jongens zijn direct na de bevrijding naar het ziekenhuis gebracht. Voor zover bekend gaat het goed met ze.

Niet kapot

Een woordvoerder van Amusement Device Inspection Procedures Scheme heeft aan lokale media laten weten dat de attractie vanochtend is onderzocht. Hieruit is naar voren gekomen dat de kabel en het elastiek niet zijn geknapt. Er zou sprake zijn geweest van een "technisch mankement", dat mogelijk werd veroorzaakt door de kou. De attractie blijft voor onbepaalde tijd dicht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie