Up 2 Date

Amalia heeft het moeilijk met bedreigingen: "Ik mis het leven van een student"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amalia heeft het moeilijk met bedreigingen: "Ik mis het leven van een student"

Prinses Amalia heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgesproken over de bedreigingen waar ze mee te maken krijgt. Daardoor moest ze vorig jaar van haar studentenkamer in Amsterdam terugverhuizen naar haar ouders. Ook wordt ze streng beveiligd. Kortom: een normaal studentenleven zit er niet in. "Ik ga er heel eerlijk in zijn dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb."

'Mis het normale leven'

Amalia deed de toespraak op Sint Maarten, tijdens het bezoek dat de koninklijke familie brengt aan het Caribische deel van het koninkrijk. Ze hoopt dat ze snel weer meer bewegingsvrijheid zal hebben. "Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mocro maffia

Vorig jaar september werd bekend dat er signalen zijn dat prinses Amalia, net als premier Rutter, een potentieel doelwit van de Mocro maffia zou kunnen zijn. Dat leidde ertoe dat de beveiligingsmaatregelen rondom de kroonprinses flink werden opgeschroefd. Zo kan ze niet langer in Amsterdam wonen en mag ze alleen naar buiten om naar de universiteit te gaan. Verdere details over haar beveiliging worden niet bekendgemaakt.

Dankbaar

Het tripje naar de eilanden in het Caribisch gebied, dat in het teken stond van het Nederlandse slavernijverleden en Amalia kennis moest laten maken met dit deel van het koninkrijk, deed haar goed. "Ik heb ontzettend genoten en ben ontzettend dankbaar", zei ze tijdens het persmoment. Ook bedankte ze iedereen voor de steun die ze heeft ontvangen.

Ster advertentie
Ster advertentie