Up 2 Date

Máxima emotioneel over bedreigingen Amalia: "Ze kan het huis niet meer uit"

foto: YouTube: De Telegraaf
  1. Newschevron right
  2. Máxima emotioneel over bedreigingen Amalia: "Ze kan het huis niet meer uit"

Prinses Amalia woont niet meer in Amsterdam. Dat laten koningin Máxima en koning Willem-Alexander weten. De prinses zou niet meer veilig over straat kunnen en komt dan ook haar huis niet uit. "De dreiging van buitenaf heeft grote consequenties voor haar leven", aldus de koningin.

Huis niet uit

Tijdens een persmoment in Zweden worden de koning en koningin gevraagd om de situatie van Amalia. Afgelopen maand kwam namelijk het nieuws naar buiten dat ze bedreigd zou worden. "Ze kan het huis niet meer uit", zegt koningin Maxima daarover.

'Echt heel zwaar'

"De bedreigingen hebben een grote impact op haar leven. Dat betekent dat ze niet meer in Amsterdam woont en niet meer naar buiten kan", legt Maxima zichtbaar geëmotioneerd uit. Ze zegt verder dat de situatie erg moeilijk is voor Amalia. "Ze heeft geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar als ik zie hoe ze dit allemaal volhoudt."

Ook koning Willem-Alexander is zichtbaar geraakt door de situatie van zijn dochter. "Ik kan niet omschrijven wat het met me doet. Het is echt heel zwaar", vertelt hij, waarna Máxima hem aanvult: "Ik word er emotioneel van. Het is niet leuk om je kind zo te zien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dag en nacht keihard werken

Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid heeft gereageerd op de uitingen van het koningspaar. "Ik kan me voorstellen dat dit nieuws hard binnenkomt bij mensen", twittert ze over de situatie van Amalia. "Het is vreselijk dat dit nodig is. In eerste plaats voor de prinses zelf. Ik garandeer dat onze veiligheidsdiensten dag en nacht keihard werken om haar veiligheid te waarborgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie