Up 2 Date

Djordjhy Alfaisi wil miljonair worden door flessen in te zamelen

foto: Screenshot uit video van Brabants Dagblad
  1. Newschevron right
  2. Djordjhy Alfaisi wil miljonair worden door flessen in te zamelen

Miljonair worden wil bijna iedereen wel, maar Djordjhy Alfaisi heeft een geweldige manier gevonden waarmee hij het milieu ook een handje helpt. De conciërge van het Tilburgse Schakelcollege wil vier miljoen statiegeldflessen inzamelen en zo miljonair worden. Djordjhy tipt iedereen om hetzelfde te gaan doen: "Wat ik kan, kan jij ook."

Wbam

Djordjhy gaat heel Tilburg rond met een grote zak vol plastic flessen, terwijl zijn vrouw het proces filmt voor de vlogs op Instagram en YouTube. Hij noemt het project WBAM: Wanna Be A Millionaire. Daarnaast heeft het nog een betekenis: Work hard, Be the best you can, Always step it up, Make them proud. Dus werk hard, doe je best, schakel een tandje bij en maak ze trots. De afkorting spreek je volgens het artikel van het Brabants Dagblad uit als "Wubéém!" Zij volgden Djordjhy Alfaisi en zijn vrouw Nathalie tijdens hun jacht op een milli.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Miljonair worden kan jij ook!"

In het interview met het Brabants Dagblad vertelt Djordjhy dat hij geniet van de reacties die hij krijgt. Mensen die chagrijnig de deur openen en met een glimlach weer sluiten als ze zijn verhaal gehoord hebben. Soms zeggen mensen: "Miljonair worden? Dat wil ik ook wel!" Voor die mensen heeft Djordjhy maar een boodschap: "Mooi, maar daar moet je wel wat voor doen! Zet een stap, kom in beweging. En wees niet bang: als ik het kan kan jij het ook!"

Duizend(en) flessen per dag

De rekensom is eigenlijk best simpel. Als je 0,25 cent keer vier miljoen doet, dan krijg je inderdaad een miljoen euro. Daarvoor moet je wel wat doen. Stel je net als Djordjhy als doel om binnen tien jaar miljonair te worden? Dan moet je dagelijks 1096 flessen zien te verzamelen. Dat blijkt een hele opgave, want er is ook een sociaal aspect: "Volgens Nathalie blijf ik vaak te lang aan de deur hangen, maar ik praat nou eenmaal graag met mensen." Toch lukt het hem om dagelijks toch honderden flessen te verzamelen. En laten we eerlijk zijn, met 100.000 euro is ook niets mis toch?

Wbam wil uitbreiden

Wbam is nu alleen nog actief in Tilburg, maar ze willen ook uitbreiden naar Breda, Den Bosch en Eindhoven. En wie weet zie je Djordjhy en zijn vrouw ooit in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht!

Ster advertentie
Ster advertentie