Up 2 Date

'Avondlockdown verlengd tot zeker 14 januari'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Avondlockdown verlengd tot zeker 14 januari'

Het zal niet meer als een verrassing komen, maar de avondlockdown wordt verlengd tot zeker 14 januari. Dat melden bronnen dichtbij het kabinet aan NOS. Ook krijgen de bassischolen een week langer kerstvakantie, die gaat volgende week al in.

Verspreiding omicronvariant

In de persconferentie van vanavond zullen demissionair premier Rutte en minister de Jonge meer uitleg geven over de coronaregels voor komende weken. Duidelijk is al wel dat vrijwel alles voorlopig nog steeds na 17:00 uur dicht blijft, met uitzondering van supermarkten en andere essentiƫle winkels. Dit op advies van het Outbreak Management Team (OMT), dat zich zorgen maakt om de verspreiding van de omicronvariant. Versoepelingen zitten er zoals het er nu uitziet niet in.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Langere vakantie

De kerstvakantie voor basisscholen wordt met een week verlengd, omdat het aantal besmettingen onder kinderen hoog is. Die beslissing komt best kort dag, daarom worden scholen gevraagd opvang te regelen voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Eerder was er nog protest tegen het verlengen van de kerstvakantie, omdat er door corona al grote leerachterstanden zijn.

Voor middelbare scholen en hoger onderwijs verandert er - voor zover bekend - niets.

Ster advertentie
Ster advertentie