Up 2 Date

Indonesische provincie laat scholieren om half zes 's ochtends naar school komen

foto: Shutterstock (foto ter illustratie)
  1. Newschevron right
  2. Indonesische provincie laat scholieren om half zes 's ochtends naar school komen

In de provincie Oost-Nusa Tenggara moeten scholieren van tien verschillende middelbare scholen om half zes 's ochtends in de schoolbanken zitten. Gouverneur Viktor Laiskodat experimenteert met de nieuwe starttijd "om kinderen meer discipline bij te brengen", aldus Laiskodat in lokale media.

Eindtijd hetzelfde

Voorheen moesten scholieren in de provincie tussen 07.00 en 08.00 uur aanwezig zijn en waren ze klaar rond half vier in de middag. Alhoewel de starttijd nu dus vervroegd is, is de eindtijd dat niet: scholieren moeten nog altijd tot half vier aanwezig zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ouders niet blij

Met het experiment, dat drie weken geleden van start ging, hoopt gouverneur Laiskodat dat de tien scholen hoge ogen zullen gooien in de ranglijsten van beste scholen in het land. Ouders zijn echter niet al te blij met de nieuwe maatregelen. Zij claimen dat hun kinderen er aan onderdoor gaan om zo vroeg op school te zijn. Door de nieuwe starttijd zouden veel kinderen rond 04.00 uur moeten opstaan en vaak zonder ontbijt naar school moeten.

Het protest tegen de maatregel komt niet alleen van de ouders. Ook de landelijke ombudsman en het ministerie voor Vrouw- en Kinderrechten heeft erop aangedrongen de maatregel terug te draaien. Gouverneur Laiskodat lijkt dat vooralsnog echter niet van plan.

Ster advertentie
Ster advertentie