Up 2 Date

Dakloze gezinnen moeten hotel in Londen verlaten vanwege Beyoncé-concerten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dakloze gezinnen moeten hotel in Londen verlaten vanwege Beyoncé-concerten

Ongeveer dertig dakloze gezinnen die momenteel in een Travelodge-hotel in Noord-Londen verblijven, moeten verhuizen omdat andere mensen hun kamers hebben geboekt voor Beyoncé-concerten aan het einde van de maand. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Verhuizen

De gemeente Enfield in Londen heeft momenteel ongeveer honderd kamers gereserveerd als tijdelijke opvang voor dakloze gezinnen en individuen. In sommige gevallen delen gezinnen met vier of vijf personen één kamer. De kamers in de Travelodge-hotels kunnen slechts voor maximaal 28 dagen per keer worden geboekt. De gemeente kon de verblijfsperiode van ongeveer dertig dakloze gezinnen niet verlengen vanwege een reeks concerten van Beyoncé die gepland staan tussen 29 mei en 4 juni. Deze kamers waren al geboekt door andere mensen, waardoor een aantal van de gezinnen zal moeten vertrekken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zeer storend

Gezinnen die uit het hotel moeten verhuizen, geven aan dat het proces zeer storend is. Naast dat ze al hun spullen moeten meenemen, zeggen ze dat hun kinderen hierdoor school missen.

Collette Collington, 42 jaar oud, verblijft sinds het begin van de maand in de Enfield Travelodge. Ze woont samen met haar vierjarige dochter en haar tweejarige tweelingzoons, die autisme hebben, in één kamer. Op maandag kreeg ze te horen dat ze op donderdag naar een Travelodge in Hertfordshire zal worden overgeplaatst en pas op 4 juni weer naar Enfield kan terugkeren. Aan The Guardian vertelt ze: ''Ik slaap al slecht, maar dit nieuws is erg verontrustend. Het is niet goed voor mij, mijn mentale gezondheid en voor mijn twee jongste kinderen, die behoefte hebben aan stabiliteit. Elke nieuwe omgeving waar we in komen, kost tijd voor hen om zich aan te passen. Ze moeten in hetzelfde ritme blijven. Het zal heel storend voor hen zijn.''

Een ander gezin had niet meteen een plek om naartoe te kunnen nadat ze uit het hotel werden gezet. Een moeder met drie kinderen stond bijna 12 uur op straat met al hun spullen voordat ze naar een Travelodge in Hertfordshire werden gebracht.

Actie

De gemeente doet er alles aan om andere geschikte accommodatie te vinden met zo min mogelijk verstoring. Ze begrijpen dat hotels niet ideaal zijn voor gezinnen en pleiten voor landelijke actie om het tekort aan betaalbare woningen aan te pakken.

Ster advertentie
Ster advertentie