Up 2 Date

Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, heeft afgelopen nacht rond 01.30 uur een explosie plaatsgevonden bij een woning. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen, maar is er wel schade aan het huis. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen deze explosie en eerdere explosies in Rotterdam.

Onderzoek

Er was niemand aanwezig in de woning aan de Ericastraat op het moment van de ontploffing, meldt een woordvoerder van de politie. De stoep voor de deur ligt bezaaid met glasscherven. De politie is een onderzoek gestart naar het incident.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Explosies

Er zijn dit jaar al meer dan vijftig explosies bij verschillende woningen in Rotterdam geweest. Dat zijn er meer dan in heel 2022. Als reactie op recente explosies heeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met de politie de beveiligingsmaatregelen verhoogd op locaties waar eerdere explosies hebben plaatsgevonden. Dit gebeurt onder meer door cameratoezicht.

Fouilleren

Naar aanleiding van recente explosies heeft de gemeente Rotterdam aangekondigd preventief fouilleren in te zetten in wijken waar veel explosies hebben plaatsgevonden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wijken Crooswijk en het Oude Westen aangemerkt als veiligheidsrisicogebied.

Ster advertentie
Ster advertentie